pátek 25. března 2011

STANTON WARRIORS – THE WARRIORS

Album „The Warriors“ od producentské dvojky Stanton Warriors, zabírá ve vodách elektronické hudby, výsadní postavení v tom, že se na něho čekalo opravdu dlouho. Jedná se totiž o debutové album, londýnské dvojice, jenž nás svýmy breakbeatovými kousky baví už takřka jednu dekádu.

Mimo legendárních kompilaček Stanton Sessions, jenž jsme se dočkali již ve třech pokračováních (zajímavostí je že pokaždé na jiném labelu) na tom má zásluhu také nepřeberné množství remixů, jenž na nás chrlili z jejich vlastního labelu „Punks“ .

Nicméně „Warriors“ je konečně první řádné album se vším všudy, a zcela jistě né poslední. Zejména díky výtečně zvolenému featuringu, od mladých ale neméně kvalitních talentů, jako je Ruby Goe, Hollywood Holt, Sporty-O, Jahcoozi, Eboi nebo Young Fathers vás album vtáhne, na druhé straně ale nepřekvapí. Stanton Warriors v něm víceméně pokračují v úspěšném zvuku, jenž sice prochází za ta léta určitým vývojem, ale ve své podstatě je to pořad ten klasický „Rocking Style“ s kořeny v pulzujícím housu, a přitom s prvky dubstepu a pořádnou porcí správně řezaného beatu.


Track na tomto albu, jménem „Get Up“ dává vyniknout zejména anglické čokoladové krásce Ruby Goe, a jejímu americkému protějšku, raperovi jménem Hollywood Holt. Zatímco Sporty-O přidává svou trošku do mlýna, ve zřetelném poselství cesty bojovníka, jenž můžete najít v tracku „Bushido“. Ruby Goe dále pokračuje v trochu moc syntetizovaném „ Shoot Me Down“, aby to poté trochu vykompenzovala v downtempové ukolébavce s kytarovým rifem „Dakota“.

Stanton Warriors jsou v současné době na beznadějně vyprodaném tour po světě a zvládají jak tvorbu alba, tak například společné vystoupení s Deadmau5 před zraky 18,000 návštěvníků v londýnské Earls Court. Každý z tracků na tomto albu napsali a vyprodukovali Mark Yardley a Dominic Butler přímo během tohoto turné s násleným jemným dopracováním v jejich Londýnském studiu.

Žádné komentáře: