čtvrtek 3. března 2011

RHYTHM FACTORY 5



RHYTHM FACTORY V. / NEXT STOP LONDON with ATOMIC HOOLIGAN
Sobota, 9.4.2011, klub Marley, Ostrava - Výstaviště

BREAKZ DVZN. ve spolupráci s KLUBEM MARLEY, za podpory COCKROACH SOUND SYSTEM a SKATESHOP.CZ uvádí kosmopolitní breakbeat-electro-techfunk party turné RHYTHM FACTORY V. NEXT STOP LONDON. Poznačte si do diářů datum 9.dubna 2011 a místo konání, kterým bude klub Marley na ostravském Výstavišti. Na dvou scénách představíme 13 DJ's, které vzuálně podpoří laserová show a VJ's na dvou projekčních plátnech.
NEXT STOP LONDON je novým počinem promotérského dua Mini da Minx a Bica aka NEXT STOP Promotions. Filozofíí tohoto projektu je pomyslné cestování po nejslavnějších evropských hudebních metropolích na křídlech hudby. Nevšední hudební zážitek bude putovat republikou z Prahy přes Brno až do Ostravského Marley klubu. Nenechte si ujít jedinečně autentickou atmosféru Londýna, mekky elektronické hudby, přímo v srdci centra Ostravy.

Hlavní scéna TITTY TWISTER/ SKATEWSHOP.CZ Stage Vám představí jak headlinery večera, tak řadu zajímavých domácích účinkujících.
Jako hlavní hvězda večera na Rhythm Factory v. Next Stop London vystoupí britský DJ a producent Terry Ryan (ATOMIC HOOLIGAN / BASSWINRECORDS / UK). Terry je spolu s Mattem Welchem srdcem uskupení Atomic Hooligans, které je fanouškům elektronické hudby (a breakbeatu především) dobře známo, a to hned ve více podobách.
Jako producenti působí Terry a Matt už od roku 2001. Zaměřují se na fúzi hudebních stylů s cílem vytvořit jedinečný, zcela nový Hooligan sound. Po řadě vcelku úspěšných singlů přichází rok 2006 a přináší průlom. Debutové album “You are here“ zaznamenává silný ohlas fanoušků, kladné reakce hudebních kritiků a nakonec ocenění Breakspoll Awards. Obecenstvo je nadšené z odvážného fúzování hudebních stylů, objevují se přirovnání k novodobým Chemical Brothers.
Nelze také nezmínit jejich pilnou tvorbu v oblasti remixů (Underworld, Aquasky a další).
Breakbeatoví mágové mají ale další eso v rukávu: v r. 2008 poprvé vyrážejí na turné jako live kapela o dvanácti členech, a jejich velkolepá show vyprodává haly a získává Hooliganům další ocenění.
Na rozdíl od Matta Welche se Terry věnuje i samostatným vystoupením jako DJ. Jeho pověst divokého showmana i jeho láska ke scratchingu dělá z Terryho setů opravdovou podívanou. Na Rhythm Factory Vám představí svůj set, postavený na základech breakbeatu, laškující ale s mnoha dalšími styly. Čekejte hip-hop, čekejte electro,čekejte funky, čekejte trochu punku a trochu rocku a hlavně nečekejte, že se byť jen na moment zastavíte.
Další autenticky londýnskou lahůdkou na Rhythm Factory v. Next Stop London bude žena, a to doslova světová žena. Narozena v Čechách, s ruskou krví, kolující v žilách, začínající v Jižní Africe, nyní působící v Londýně. MINI DA MINX (CZ/UK) je jednou z předních britských electro/breakbeat DJek. Její zásluhou se přední dámy anglické elektronické hudby setkávají na pravidelné akci CHIX IN DA MIX, kterou poprvé jako promotérka uvedla ještě v Jihofrické republice. Je také rezidentkou festivalu v Glastonbury. Ve svých setech se s chutí pouští do fúzování breakbeatu, electra a funku a podkresluje je hlubokými basovými linkami. Drobná rusovláska Vás z klubu Marley přenese na vlnách svých beatů přímo do centra tepajícího Londýna.
Zlámané beaty mají své pevné místo i v rámci ostravské scény, o čemž návštěvníky přesvědčí DJ, producent, moderátor, bavič a všeuměl KMO3 aka DJ Kmin (Radio Helax).
Také slezský bard Dj Dryrot (Freak Recordings/Dvoikatroika) se návštěvníkům Rhythm Factory představí se svými funkybreakovými mixy.
Pětici umělců na hlavní scéně uzavírá stálice ostravské scény: DJ a promotér Martin Dee, reprezentující poměrně mladou, ale velmi produktivní crew BREAKZ DVZN.


Druhá scéna v podánídomácí crew Cockroach Soundsystem Vám představí kvalitní výběr tuzemských Djs a ponese se rovněž v rytmu rovných beatů.
Dámskou účast zde zajistí DJka Beaty (Polygamix). Ti, kteří ji znají jako temnou drumandbassovou čarodějku, budou jistě překvapeni, až na Rhythm Factory uvede svůj Special DISKOHAUS mix. Líbivé a notoricky známé disko melodie, podbarvené ostrými beaty, roztančí spolehlivě celé obecenstvo.
Jako další se představí Težko-Tešínský KRÁL .. dj , producent z dvoiky troiky Imo-tep, který nás pobaví jeho tanečním - funky break beatem, na kterém protancujete nejedny strevíce.
Radan Just (Decolective, Nakedrec.com) se jako DJ zaměřuje na house a breakbeat. Největší vliv na vývoj jeho produkce měl objev minimalu. Pro ty, co mají rádi experimenty, ale i pro všechny ostatní svůj set zamíchá Radan Just.
Jaké to je, když se do společného projektu pustí partnerská dvojice, Vám představí DJské duo Itchy&Scratchy (Broken Crew), jejichž sety kombinují breakbeat s jeho odnožemi-nu school breaks a bassline breaks říznuté dubstepem.
Ostravský LXROVA.CZ zastoupí DJ Knom. Jeho pestré, krátké a přesné mixy bývají zárukou roztančených parketů. Ze svého vinylbagu vyčaruje desky jak housové a electro, tak i notoricky známé disko vypalovačky 90. let.
Hudební koktejl dozdobí DJ John Curd, reprezentující BREAKZ DVZN. a DJ Petit (DFC Crew).

Hudební produkci vizuálně podpoří videoprojekce na dvou plátnech a laserová show.
Vstupné v hodnotě 100 Kč bude možno uhradit také v Euro (4 € ).


COMPLETE INFO HERE!