sobota 30. dubna 2011

ILLSKILLZ - “FACE THE MUSIC” / “IMAGINARY NUMBERS”

Už je tomu deset let, od doby kdy rakouská dvojice ILLSKILLZ (dkay+rawfull) vstoupila na scénu s jejich trance’n’bass rozsekávkou “Be there for you”. Na spoustu následujících releasů, jenž vyšly na předních labelech, teď tato dvojice navazuje v roce 2011 s velmi očekávaným debutovým albem Nectar&Ambrosia”...

Působící v nádherné Vídni, jenž je domovem slavného nočního lubu Flex, vybrousila dvojice ILLSKILLZ během posledních let svůj zvuk, čerpající ze všech rozličných žánru elektronické hudby, a přidala své vlastní pojetí melodické linky. Nedávné vydání sampleru pro připravované album, s vokálovým přispěním, jenž má na svědomí DubFX, je toho důkazem.

“Face the music” obsahuje prakticky vše, co si skutečný junglist přeje: dunivý beat, stupňující se zvuk řinčivého kopáku, k tomu epická melodie a zamožejmé skvělý vokál, v němž exceluje DubFX.

V “Imaginary numbers”, poté převládá důraznějšíí melodie a pravidelá bassová linka, jenž dovolí posluchači trochu se abstraktně zasnít.

Tento sampler je jen malou ochutnávkou z alba “Nectar&Ambrosia”, a dává tušit co můžeme od celku očekávat: epické, chytlavé melodie, a výborně zpracované bassové linky jsou zárukou očekávané kvality

Vydání Sampleru: konec května 2011

Vydání Alba: konec června 2011

POZNÁMKA: "Face the music" je vůbec prvním vinylem, na nemž se podílel Dub FX


IllSkillz - 'Nectar & Ambrosia' LP (ill.skillz_recs) by IllSkillz