pátek 19. března 2010

Basshole Recordings (Rozhovor)


Ahoj pánové, myslím, že by bylo celkem zbytečné vás představovat, za poslední rok si vás už musel všimnout, každý kdo ví, že kvalitní neurofunk je to lepidlo, které drží tuhle kocábku jménem DnB pohromadě...a pokud si někdo nevšiml, tak za nedlouho bude mít skvělou příležitost...vyjdou vám totiž releasy na anglickém labelu Close 2 Death, kde už vydávali No Money nebo třeba Axiom. Víme už datum?


Qo: Zdarec! No, na přelomu března/ dubna..

CA: Zdravím! Datum zatím stanovené není, na věcech ještě pořád makám. Momentálně mám rozdělaných asi 8 věcí, ze kterých nakonec vyberu 4-6, a ty se objeví na mém EP (nebo LP). Snad někdy letos ještě.


Vím, že Equid a Qo budou mít EP,a CA dokonce LP, to není zrovna málo, myslím že taková příležitost kdy všichni tři maté své vlastní „debutové“ releasy, je prostě skvělá, to si vás někdo z C2D musel zamilovat. (U této otázky si tazatel trochu uletěl...dezinformační šum, i takové věci se stávají...)


Qo: Equid tam má EP? O tom nevím, ale tak možné je všecko :P Jako musím říct, že s tím týpkem, co se mi (nám) ozval, se dá pokecat opravdu dobře, ale myslím, že zamilovaný nebude, aspoň ne do mně :-D Každopádně v poslední době vydávají celkem dost takových EP's pro více či méně začínající producenty, takže bych to zase až tak nepřeceňoval..

CA: No od Equida se na C2D zatím nic nechystá. V brzké době se ale objeví jedna z jeho věcí na debutovém LP od Factory Recordings (Label, který mají na svědomí Billain společně s Alexem Raydenem pokud se nemýlím). Jinak co se C2D týče, tak už bych jen opakoval to, co už tady řekl Qo.


Můžete trochu popsat, které tracky se tam objeví? Je to už víceméně jasná věc, které to budou a máte je už hotové všechny, nebo pořád pilujete?


Qo: Cataclysm, Accelerate, Mechwarrior a Smelter. Hotové.

CA: Úplně hotové nejsou. Téměř určitě se tam objeví Imperium, pak asi Slug. O dalších věcech zatím jasno nemám.


Jak to máte s volným časem?Je vůbec nějaký, nebo prostě věnujete většinu času hudbě? Co nějaké ty koníčky?


Qo: Volný čas. To mi něco říká, ale nemůžu si vzpomenout, co se s ním dělá. Ale samozřejmě nesedím jen u kompu.. Fotbal (teď už jen na xboxu :-D ) , domácí kutilství :-D

CA: No tak s volným časem to není žádná sláva. Nějaký čas trávím vysedáváním v práci, a jinak většinu z toho, co mi zbyde, věnuju hudbě. Každopádně až dodělám to EP pro C2D, tak si dám malou pauzu, a vyrazím někam na dovolenou. S kámošema máme v plánu Itálii, tak už se nemůžu dočkat.


Kdy se můžeme těšit na vaše oficiální webové stránky? Budou fungovat na plný plyn až bude venku masakr na C2D nebo máte v plánu rozjet je dříve například s promo setem?


Qo: Máme je v plánu rozjet jak s releasem, tak promo setem, a dalšíma serepetičkama. Nechci tady říkat, kdy přesně to bude, protože už chybí jen poslední věci, jenže to už nějákoudobu trvá. Snad ale hodně brzo, materiálu je celkem dost :-D

CA: No těžko říct. Stále se na tom pracuje, ale doufám, že už v nejbližší době budete moct vidět výsledek našeho snažení. Jinak promo set je taky v plánu (jak můj, tak pro Basshole).


Když už jsme u těch internetových stránek, někde jsem zaslechl, že basshole blog bude mít exklusivní recenzi, co je na tom pravdy?:D


Qo: No prej se majoritní akcionáři dohodli, ale já sem obyčejnej pěšák, já dělám do včel ;) Jasná věc. Všechno co je od "Bé" by mělo být dobré ;)

CA: No když to říkáš, tak asi jo. Těžko říct, Já pomáhám s těma včelama. :D


Pokud byste měli vybrat vaši TOP 5 z tracků co jste měli v poslední době možnost slyšet, které by to byly? A nebudeme si o vás myslet nic špatného, pokud v nich budou i ty vaše :D


Qo: Top 5? Pfff... Já nevím, věci z alba na Virus od Audia!

CA: Momentálně je toho hrozně moc, takže bych asi těžko vybral 5. Za zmínku ale určitě stojí věci z nového alba Phace a cokoliv od Noisie. Hodně mě taky poslední dobou bere Eskmo a jeho dubstepové pecky.


Jak je na tom podle vás česká DNB scéna?Je jasné že jsou tady producenti, kteří těží už pouze především ze svého jména, a na druhou stranu i šikovní kluci, kteří zatím neměli to štěstí něco oficiálně vydat. Je třeba někdo, koho byste chtěli zmínit a přede všemi pochvalit za to, kolik tomu všemu dává...?


Qo: Myslím,že netěží ze svého jména, sou fakt krutopřísně dobří ;) Ale je tady pár schovaných mladých jako my, teď to jde vidět na soutěži Youngblood na dnb.cz.. Chtěl bych vyzdvihnout deepového Wrma a zodpovědně přistupujícímu a techniku kupujícímu Hemoglobinovi, ten až to ze sebe začne sypat, bude sranda ;)

CA: Přijde mi, že na naší scéně ze svého jména těží spíše zaběhnutí a ohraní djs. Naši top producenti, at´už Morebeat, No Money, Rido atd., jsou tam kde jsou naprosto právem. Z té nastupující generace si myslím, že určitě dá o sobě vědět Hemoglobin, a taky třeba Wrm, jak už zmínil Qo. Každopádně všem přeju, at´ se jim podaří minimálně to, co se povedlo zatím nám. Na naší scéně je třeba trocha toho svěžího vánku;)


Co máte v plánu, po vydání na C2D? Vsadím se, že už ted, máte návrhy na spoustu kolaborací, budete tedy hodně spolupracovat, nebo se budete chtít co nejvíce soustředit na váš vlastní label, a vaše vlastní věci?


Qo: No nějáké nabídky jsou..Uvidíme co z toho bude. Ale spíše na ty vlastní věci a vlastní label.

CA: Odpočinek. Pak určitě dokončit všechny věci (a že jich teda je). Nabídek je hodně, a pořád přibývají. Dělám na pár kolaboracích s Wreckage Machinery, s Ovey z Anglie, s ruským NSL, nebo Exorcistem, takže se máte určitě na co těšit. No a na konec roku, pokud vše půjde jako doted´, by mohla přijít perlička v podobě vinylu pro C2D. Uvidíme;)


Na jaké párty vás můžeme v brzké době potkat, a neuvažujete o pořádání akcí společně s djs a redakcí Basshole blogu pod jednou společnou nálepkou?:)


Qo: Já se pohybuju na spoustě akcí, ale většinou jako běsnící raver :-D

Pořádání je v řešení, nechci nijak předbíhat.

CA: No ted´ v nejbližší době mě můžete vidět 19. Března v Rock Cafe v Jablůnkově, nebo o týden později v Bravanticích na Myslivnátěru. Já osobně se nejvíce těším na 15. Května, kdy vystoupím po boku Audia ve Fabricu v Ostravě. To bude bordel, peklo, klacky v kýblu. :D Co se týče pořádání vlastních parties, tak takové plány určitě jsou, a snad se nám to někdy povede zrealizovat. Zatím je ale brzo o tom nějak více mluvit.


Díky chlopaci za rozhovor, jsem rád, že posunujete laťku zase o kousek dál, a těším se nejenom na ty pecky, které vám vyjdou, ale i na případnou další spolupráci. Mějte se!


Qo: Zdarec ;)

CA: Taky dík! Aloha



Žádné komentáře: