pátek 10. prosince 2010

NERO - Me and You

Artist: NERO
Title: ‘Me and You’ and ‘Welcome Reality’
Label: MTA
Release date: January 10th 2011
Format: 12” vinyl single / digital download single

Anglická dvojice Nero se zapsala mezi velká jména na obou hlavních bitevních polích. Ať už jde o drum and bass nebo dubstep, nezůstávají pouze u popularních remixů, kterých mají už na svém kontě celou hromadu, ale navazují s novým singlem ‘Me & You’, jenž vyjde 10.ledna na labelu MTA, na rozsekávku, jménem ‘Innocence’, jenž byla jejich debutem právě na MTA, jenž jen tak mimochodem, vlastní druhá legendární dvojice, Chase and Status.

Jejich první dubstepový release ‘This Way’ se stal komerčně nejúspěšnější dubstepovou skladbou roku 2008, následující remix 'Blinded by the Lights' původně od anglického rapera jménem Streets, se stal masivním rádiovým hitem, a dočkal se podpory takových jmen jako Chase and Status, Skream, Tiesto nebo Diplo. Z pozdějších věcí je nutno ještě vypíchnout remixy původních skladeb například od La Roux, N*E*R*D nebo Deadmau5, na což navazovalo prvenství v 2010 Beatport awards za nejlepší dubstepový počin, a to sice za ‘Act Like You Know’.


Me and You je již druhým singlem z připravovaného alba této famózní dvojice, jenž vyjde na labelu MTA někdy v první třetině roku 2011. BBC Radio 1 dokonce už Me and You korunovala nálepkou toho nejžhavějšího co se na nás v tom novém roce chystá, a celé věci ještě přikládá podpora takových jmen jako například Andy C, Grooverider, Jo Whiley, Pete Tong, Annie Mac, Rob Da Bank, Steve Lamacq nebo třeba Fabio & Grooverider.

Společně se spoustou vystoupení v anglii, jenž budou provázet vydání nového singlu, se Nero chystají i na masivní tour po USA či Austrálii. Česká Republika jim zatím v seznamu chybí, kdo ale ví, zda se to v budoucnu ještě nezmění. Zatím si můžete vychutnat oficiální klip jenž nám kluci přichystali, popřípadě porovnat s remixem od Dirthyphonics.

Dobrou chuť!