pondělí 8. února 2010

Eleventh Sun (Rozhovor)



Zdravím do Toronta. Jak se daří? Můžeš trochu popsat projekt Eleventh Sun, který tvoříš spolu s Jacobem, pro ty, kteří vás ještě nestihli zaregistrovat?

Pro ty, kteří nevědí, Jacob je můj bratr. Jak jsme se dostali ke společnému produkování, je trošku zvláštní. Bratr se jednou vydal mimo Toronto, aby navštívil rodinu a přátelé, no a zastavil se u mě, kde jsme ještě s několika přáteli udělali takovou menší kalbičku. Měl jsem čerstvě postavené studio, a prakticky tohle byl počátek projektu Eleventh Sun, dělali jsme tracky jen tak pro zábavu, a netušili, že jednou kolem nich bude tokový hype...

Rozjeli jste se pěkně, releasy, které jste nedávno vypustili do světa, jsou bez nějakých keců, opravdu velice kvalitní a příjemné temné, budete pokračovat v tomhle trendu, který jste si vytyčili, tzn. dělat „atmospheric neurofunk“, nebo můžeme doufat i v nějaké jiné experimenty?

Pro nás samotné je zajímavé, jak se naše hudba dopracovala k tomuhle témnému efektu, protože máme dost rozdílné náhledy, jak to má znít. Navíc to asi každý posluchač vnímá trochu jinak, my ale prostě děláme to co se nám líbí a ta temnota z toho tak nějak vyplynula. Teď makáme na několika nových peckách, které jsou spíše experimentální a možná tím spoustu těch lidí, kteří si myslí, že v dnb nemůže už být něco co v něm neslyšeli.... překvapíme.

A co vaše zkušenost s instrumentálními nástroji? Pomáhá vám při produkování?

To bez debat. V projektu Eleventh Sun je spousta instrumentálních prvků. Ale inspirace pochází také z rocku jazzu a klasické muziky. Naše produkce se snaží vyčlenit se z toho, chápat drum n bass, jako taneční záležitost, jdeme více do hloubky.

Můžeme se těšit na to, že studio mixy Darkness Hides budou opravdu pravidelnou záležitostí a co přesně tím sledujete? Je to přehlídka vašeho skillu, který se čím dal tím víc zlepšuje, nebo s tím máte ještě nějaké plány?

Darkness Hides mixy budou určitě pravidelné, chtěli bysme je nahazovat vždycky za měsíc, nebo tak.Samozřejmě to trochu času zabere, protože vždy hledáme nové, nevydané, exclusivní materiály, které lidi prostě musí dostat. Takže se těšte na Darkness Hides III.

Jak to vypadá v Torontu, co se týče návštěvnosti na párty? A jak vás berou tamní fanoušci? Jste už tamní hvězdy, nebo to není zas tak šílené?

Toronto je skvělé. Já ale osobně nestíhám všechny párty, na kterých bych chtěl být. Vždycky se těšíme co nám Toronto nabídne za možnosti a určitě tady máme dobrou základnu.

Kde budete vlastně v nejbližší době hrát? Navštívite i Evropu, a dostali jste už vůbec pozvání, protože jestli ne, tak já bych vás pozval z fleku.

Fanoušci se vždycky ptají, kdy se objevíme zrovna v jejich městě a my jim naopak vždy říkáme že jsme otevření novým možnostem. Close 2 Death recordings plánuje tento rok UK tour. Na to se moc těšíme. A co se týká Evropy, tak se ničemu nebráníme, jen se zeptejte!!

Žádné komentáře: